Dit jaar is carnaval uitzonderlijk want je hoeft je niet af te vragen of je tijdens je uitje carnaval tegen gaat komen. Voor de Brabanders zal dit jaar de carnavalsmuziek vooral in de huiskamer te horen zijn.

Carnaval is van oorsprong een christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. In Nederland wordt het van oorsprong alleen door Katholieken gevierd, voornamelijk in het zuiden en delen van oosten. Ook in België en het katholieke Rijnland in Duitsland wordt uitbundig carnaval gevierd. Carnaval is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende plaatsen door heel Nederland een gebruik om carnaval op carnavalsvrijdag te openen.

Uitstapjes maken in deze periode van het jaar kan een uitdaging zijn in Brabant als je carnaval wilt ontlopen. Toch weten wij elk jaar weer verschillende groepen op weg te helpen met een uitbundig programma, maar dan zonder carnaval natuurlijk.

Drie tips voor een carnaval zonder  carnaval

Tip 1
Vraag bij de locatie of er ook carnavalsvierders aanwezig zijn. Logisch maar zoveel mensen vergeten dit te vragen en worden onaangenaam verrast door het volksfeest. Zij zijn in een totaal andere stemming en ondanks dat ze ook heel graag een leuke dag willen hebben, harde muziek met een hoog meezinggehalte zat niet bij de ingrediënten. Zorg dat je duidelijk bent naar degene die het uitje organiseert.

Tip 2
Ga outdoor en laat je verrassen door de mooie natuurgebieden van Brabant. Er zijn veel niet alledaagse vervoersmiddelen te vinden, die zo’n outdoor uitje interessanter maken. Een fantastische tour met de Deux Cheveaux (Lelijk Eendje) over de Maasdijk naar het oude pittoreske vestingstadje Ravenstein. Lekker relaxt tuffen door de mooie omgeving van Grave. Of met een elektrische jeep, een swingtrike, door De Maashorst; er zijn veel mogelijkheden. Weinig kans dat je hierbij carnavalsgehos tegenkomt…

Tip 3
Duik in de wereld van de escape rooms, bowlingcentra of de enige echte Temple Challenge. Een middag met het hele team op weg naar de overwinning.  The Temple Challenge daagt je letterlijk uit. Om je zintuigen te gebruiken, je creativiteit te prikkelen én je behendigheid te testen. In een reeks aaneengesloten kamers neem je het als team op tegen een ander team van jouw groep. En waar je voor carnaval gevraagd wordt even alle verstandelijke vermogens uit te schakelen, krijg je hier de ene uitdaging na de andere…