Alcoholvrij recept dag 4 van dertig dagen zonder alcohol

//Alcoholvrij recept dag 4 van dertig dagen zonder alcohol
alcoholvrij recept 4 van 30
Kookboer Kees aan de alcoholvrije neut in de koffie.https://uitstapjesspecialist.nl/kookboer-kees-onze-kookworkshop-chef/

Het voordeel van geen alcohol drinken is dat je fitter wordt zeggen ze.. Nou zou dat best kunnen. Maar kookboer Kees heeft daar nooit last van gehad, die gaat altijd gestaag door. Ikzelf heb nachtdienst gehad en heb een gat in de dag geslapen. Nul keer wakker geweest en dat is wat mij betreft het echte voordeel van geen alcoholdrinken.

De overtollige energie van ons, zijn we productief aan het inzetten, we hebben 5 dagen de keuken niet nodig en na 5 jaar is deze aan een grondige schilderbeurt toe. Koffie van verse bonen gezet, met een lekkere borrel erin? Nee natuurlijk niet. Alcoholvrije periode, een scheutje gouden kruidensiroop in de koffie is vandaag het recept.

De Goudenkruidenkoffie met siroop van Limodina

De Goudenkruiden limonade siroop dankt zijn naam aan zijn mooie kleur, de smaak komt van de zoete Marokaanse Mint en Venkel uit onze tuin daarbij is een klein beetje zoethout gevoegd. Daardoor heeft de siroop een fluweelachtige zachtheid gekregen.

Wij hadden vroeger een gast in ons restaurant die dronk na het diner altijd een koffie met D.O.M Benedictine  dat is een uitgesproken en gecompliceerde likeur met weelderige aroma’s van kruiden en fruit. D.O.M. staat voor een Latijnse uitdrukking, namelijk Deo OptimoMaximo wat letterlijk vertaald in het Engels “To God most good, most great” betekent. Deze herinnering was onze inspiratiebron.

De smaak van onze Goudenkruidenlikeur is minstens zo uitgesproken hij is lekker in de koffie dus, maar ook in een jus d’orange of in een Wodka lemon. Of gewoon puur met ijsblokjes en water, zoals je siroop meestal drinkt. Onze nichtjes mixen hem ook wel eens met een fruitsmaaksiroop. Kortom de goudenkruidensiroop is een echte smaak maker, we gebruiken hem graag in onze cocktailworkshop

Enjoy, wij hebben een productieve zaterdagavond en gaan even door. Zodat de keuken dinsdag weer klaar is voor alle kookworkshops in het aankomende jaar. Als je nog iets te organiseren hebt dan moet je hier maar eens kijken.

2019-01-05T18:54:14+01:00

Geef een reactie

Terug