als alles zomaar kan aardperenHet december gewoel is begonnen.

Black Friday, Sint, Kerst, Oud en Nieuw en Eindejaarswensen. Er wordt diep in de buidel getast. Verwende kelen dienen te worden gesmeerd met de beste wijnen. Winkels prijzen hun, o zo nuttige, waren aan. Ieder moment worden we overstelpt met aankoopprikkels. Mooie feestkleding, een nieuwere smartphone of een loungebank voor de broodnodige rust.

Als Uitstapjesspecialist.nl kunnen we natuurlijk niet achter blijven.  Of wel? Of wel inderdaad. Weet je we doen gewoon helemaal niks.  Geen acties, geen kortingen en geen reclame. Want, wat als alles zo maar kan? Wat valt er dan nog te wensen?  Het meeste komt op de meest onverwachte momenten gewoon gratis.

  • Een glimlach van een onbekende
  • Een zonnestraal op een koude dag
  • Een volle maan die door de kalende bomen straalt.

SOEP VAN AARDPEER

Soep van topinamboer oftewel aardpeer.. alleen het woord is al leuk!  Een zalvige romige soep met een beetje warme pit.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr aardperen
3/4 ltr vegetarische- of kippenbouillon
250 ml Kokosmelk
1 ui
1 teentje knoflook
Stukje verse gember, curcuma of kerriepoeder
Gebakken champignons
azijn of citroensap Spaanse peper of een schepje sambal en zout

Bereidingswijze
Schil de aardperen en snij ze in gelijke stukken. Besprenkel ze met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen. Pel en snipper de uien en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de aardperen, gember, curcuma en knoflook toe en bak het geheel aan. Blus de aardperen  met de bouillon en voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 15-20 minuten koken. Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Je kunt de soep garneren met stukjes paprika, prei wortel of iets anders wat gezond is en lekker kleurt. Eet smakelijk en weet je… nodig gewoon iemand uit die wel wat aandacht of lekkere soep gebruiken kan.