Net als iedereen met een moestuin hebben wij ook courgette in de tuin.
De meest succesvolle plant altijd. We worden steeds weer verwend met een overvloedige oogst. Of eigenlijk worden we overstelpt. Ieder moestuinder herkent dit probleem waarschijnlijk.

Er wordt ons dan ook vaak gevraagd wat wij met die courgettes doen.

Nou onder andere dit dus:

Benodigdheden:

  • palmsuiker
  • Spaanse peper
  • klein beetje zout
  • Zoveel gewone azijn zodat de courgette onderstaat
  • Genoeg gesteriliseerde potten met schone deksels

 

Bereiding:

  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Kook de courgette in de azijn met peper en suiker, zout toegevoegd naar smaak.
  • Als de courgette kookt schep je ze in de schone potten en draai ze dicht. Zet de potten op zijn kop zodat ze vacuüm trekken.

Zo hebben we het hele jaar rond de basis voor de favoriete saus van onze breek de week aanschuivers. De beroemde ravigotesaus.

Wat kun je er nog meer mee?

Wij gebruiken de courgette echt overal in.

  • Courgette gegrild met dressing als salade
  • Courgette lasagna met kaassoorten uit de oven die leer je bij ons in de vegetarische kookworkshop
  • Courgette soep natuurlijk
  • De beroemde ratatouille in de kookworkshops
  • We maken er brood van
  • In muffins verwerkt is ook lekker
  • We geven ze ook weg, want daar worden er meer blij van.

Of tuinders-fastfood :

  • Een blik bruine, witte bonen of kikkererwten of kidneybeans
  • Courgette
  • Een ui
  • Verse tomaat
  • Verse peper
  • Knoflook
  • eventueel garam massala af kerrie.

Roerbak alles en mik er een blik of pot bonen door dan heb je in 10 minuten een gezonde voedzame maaltijd.

Dit is ons luie kookrecept.. Want ook wij doen het wel eens lekker makkelijk.

Het enige wat we nog nooit hebben gedaan is een stamppot van courgette maken. Zou dat lekker zijn?

Eet smakelijk, wij zijn wel benieuwd naar jouw favoriete courgette recept. Zet het gerust hieronder.