Dag 6 van dertig dagen alcoholvrij, ik pas

//Dag 6 van dertig dagen alcoholvrij, ik pas
Gluhwein workshop zelfmaken
Een foto van de gluhweinworkshop

Wat een snert weer, regen, wind een gevoelstemperatuur van -30 graden. Op de fiets naar het werk en super vroeg moeten starten is echt geen pretje. Als je dan thuis komt wil je maar een ding en dat is warmte. Normaal zou ik dan Gl├╝hwein roepen ­čśë

Eerlijk gezegd maak ik hooguit 2 keer per jaar Gl├╝hwein en drink ik deze in gezelschap, wel geef ik regelmatig een workshop Gl├╝hwein maken super leuk in de winter en verkoop ze in fles bij Lekkerz van hier en de Waarwinkel in Uden. Ik zet de waterkoker aan en haal de lekkerste specerijen tevoorschijn voor een ultiem verwenmoment een echte winterwarme thee. Natuurlijk zijn er bij de supermarkt allerlei zakjes te koop . Maar dan moet je zo’n pak ook helemaal opdrinken. Zelf zijn we voor de dagelijkse variatie. Bovendien heb je in je keukenkast zoveel ingredi├źnten staan, waarom zou je die alleen om te koken gebruiken?

Helemaal warm geworden en weer uitgeslapen deel ik dit recept:

  • klein beetje zwarte thee
  • 5 kruidnagels
  • plak verse gember
  • 1 pilipilpepertje
  • klein beetje foelie (schil van de nootmuskaat) of nootmuskaat

Laat de thee 10 minuten trekken en genieten maar. Vroeger dronk ik deze thee met een scheutje melk en honing, dat geeft een lekker romige smaak. Tegenwoordig kan ik melk niet zo heel goed verdragen, een volgende keer eens proberen met amandel of kokosmelk. Proberen, dat is wat ik jullie ook aanraadt, er staat genoeg in jouw kastje waar je lekkere variaties mee kunt maken. SANTÉ

2019-01-08T12:48:50+01:00

Geef een reactie

Terug