smoothie workshop

Vergaderen, heidagen, conferenties; we overleggen ons suf. Vaak zakelijk, maar ook met de vereniging of stichting. Statutair ben je soms verplicht een vergadering te beleggen. Een gezonde organisatie ontkomt niet aan vergaderingen. Maar hoe ziet gezond vergaderen eruit? Een open communicatie, gegronde beslissingen en elkaars visie begrijpen zijn essentieel om een organisatie gesmeerd te laten lopen en gezond te laten zijn.

Gezond vergaderen
Vaak is het geval dat twee afdelingen die samengevoegd zijn opnieuw een logische taakverdeling moeten creëren en elkaars sterktes moeten leren kennen. Maar een dag lang hiermee bezig zijn is op zijn zachtst gezegd behoorlijk taai. Er zijn weinig trainers die moeiteloos een hele dag de aandacht vast weten te houden. Een break waarin je totaal niet aan de vergadervraagstukken hoeft te denken maakt de hoofden weer leeg.

Frisse blik
Bijvoorbeeld een bezoekje aan een kruidentuin. De tuin in en vertellen over de verschillende kruiden en onkruiden, van alles proeven en afsnijden. Daarna maak je met je team hier samen verschillende groene- rode- en gele smoothies van. Je krijgt een kleurrijk en vooral smaakvol geheel: salsa’s, kruidenboters, tapenades en pesto’s, crostini’s van Turks en oerbrood. Gezond en lekker. Eenmaal aan tafel wordt het gesprek: ‘Hoe heb jij dat gemaakt’ en ‘Oh, ik wist helemaal niet dat je dat ook kunt eten’. ‘Ik kom tot de ontdekking dat ik eigenlijk zo weinig weet over de natuur en de tuin.’

Na de lunch wordt er dan met een frisse blik verder structureel overlegd. Aan het einde van de dag kennen de groepen elkaar ook stukken beter. Daardoor is de sfeer in de middag beter en besluiten worden sneller genomen. Wil jij ook een lekker recept van onkruidsmoothie en pesto? Of wil je met Uitstapjesspecialist.nl  overleggen over jouw ideale programma voor een heidag of vergaderdag?