Gezond vergaderen, doorbreek de sleur

//Gezond vergaderen, doorbreek de sleur

smoothie workshop

Vergaderen, heidagen conferenties, we overleggen ons suf. Vaak zakelijk, maar ook met de vereniging of stichting. Statutair ben je soms verplicht een vergadering te beleggen. Een gezonde organisatie ontkomt niet aan vergaderingen. Maar hoe ziet gezond vergaderen eruit?

Een open communicatie, gegronde beslissingen en elkaars visie begrijpen zijn essentieel om een organisatie gesmeerd te laten lopen en gezond te laten zijn.

Gezond vergaderen

Vorige week hadden wij op onze Kookboerderij de Broksteeg een groep uit de gezondheidszorg te gast

Hun case was: Twee afdelingen die samengevoegd zijn en nu overnieuw een logische taakverdeling moeten creëren en elkaars sterktes moeten leren kennen.

Zij hadden hier hun eigen werk en trainingsmethodes voor meegebracht. Maar een dag lang hiermee bezig zijn is op zijn zachtst gezegd behoorlijk taai. We kennen eigenlijk geen trainers die moeiteloos een hele dag de aandacht vast weten te houden. Een breek waarin je totaal niet aan de vergadervraagstukken kunt denken maakt de hoofden weer leeg.

Na 2,5 uur werken namen wij ze mee de tuin in en vertelde over de verschillende kruiden en onkruiden, lieten van alles proeven en afsnijden.

Daarna maakten ze samen verschillende groene- rode- en gele smoothies. Het werd een kleurrijk en vooral smaakvol geheel. Er werden salsa’s, kruidenboters, tapenades en pesto’s gemaakt. Crostini’s van Turks en oerbrood. Gezond en lekker. Eenmaal aan tafel werd het gesprek: “hoe heb jij dat gemaakt en oh ik wist helemaal niet dat je dat ook kon eten”. Een vrouw kwam me zeggen; “Ik kom tot de ontdekking dat ik eigenlijk zo weinig weet over de natuur en de tuin.”

Na de lunch werd er met een frisse  blik verder structureel overlegd. Aan het einde van de dag kende de groep elkaar stukken beter. Maar wat opviel was dat de sfeer in de middag erg goed was en besluiten sneller werden genomen.

Wil jij ook een lekker recept van onkruid smoothie en pesto?? Of wil je met mij overleggen voor jouw ideale programma voor een hei of vergaderdag. Mail me met de tekst:  gezond vergaderen dan stuur ik je alvast een paar lekkere smoothie-recepten toe.

Heb jij leuke ideeën voor een ideale vergaderbijeenkomst dan ga ik graag in gesprek of zet hieronder een leuk idee neer. Wil je weten wat zo’n dagje kost? Dat valt mee, kijk maar.

2018-03-23T17:41:19+01:00

About the Author:

Uitstapjesspecialist en workshopgever. Hardopdenker.

Geef een reactie

Terug