Hoe hou je het vol?

//Hoe hou je het vol?

hoe hou je het vol

Hoe hou je het vol?

Vandaag in de blog eens wat anders, een verhaal over ons als ondernemersechtpaar en dan vooral over het samenwerken.

Want we horen vaak: “Jullie werken 24 uur per dag samen met elkaar. Hoe hou je het vol?”

Dit jaar wonen we 35 jaar samen, een moment om bij stil te staan. Dan kom je in gedachte op het volgende. Heb je er nooit spijt van gehad?

Nou nee meestal niet, heel soms wel en misschien ook wel zelfs wel eens een paar maanden! Echtparen die zeggen dat het altijd koek en ei  is, die geloof ik niet. “Nee echt, wij hebben het samen goed.”
Als ik die uitspraak vroeger hoorde, vaak een uitspraak van oudere mensen, dacht ik altijd bij mezelf;  ‘We hebben het samen goed en de passie dan’?

Ja dat, de passie, nou die zit erbij ons nog steeds in hoor. Wij kunnen zeer gepassioneerd ruzie maken over dingen die we op dat moment o zo belangrijk vinden. We kunnen ons druk maken over wat de ander ervan vindt en ons ergeren aan kleine dingen.

Hoe houden je het vol? Nou zo dus!
Maar wat we vooral iedere dag zijn blijven doen is ’s ochtends praten. Vertellen waar we mee bezig zijn. Vertellen waar we tegenaan lopen. Samen oplossingen bedenken. We hebben een taakverdeling. Kees kookt 😉 ik strijk en doe de communicatie, Kees klust.

Toen we nog een restaurant hadden ‘deed’ Kees de keuken stuurde de afwas aan. Ik deed de bediening en stuurde de schoonmaak en het kantoor aan. We hadden geen idee welke boodschappenlijstjes, welke afspraken of wat dan ook de ander had.

Maar we praatten wel veel, ook al hadden we het nog zo druk. Werd er een fout gemaakt door een van ons dan konden we daar wel even boos om zijn. Maar nooit langer dan even. Onze vrije tijd besteden we grotendeels samen, we hebben gezamenlijke hobby’s ontwikkeld zoals kunst kijken, wandelen en met vrienden optrekken. Zou dat dan helpen om het vol te houden?

Hoe we het samen volhouden? Gewoon, gewoon, dus.

2018-03-09T09:45:30+01:00

3 Reacties

 1. Diny de Groot 19 maart 2018 om 17:43 - Antwoorden

  Zeer herkenbaar!!! Dat is wat het bind. Praten praten en nog eens praten. En vooral mekaar de moeite waard vinden om af en toe het ook helemaal niet eens met elkaar te zijn! Dat is zo leuk in het dualisme in ‘n relatie! Heerlijk!!!
  Dit houd je in beweging.

 2. Tonnie Reekers 3 februari 2019 om 13:20 - Antwoorden

  Hey Dinie!!

  Haha ook hier net als jullie in mei dit jaar 35 jaar getrouwd….
  en ja niet altijd rozengeur en maneschijn, maar inderdaad praten praten dat helpt inderdaad…
  Groetjes Tonnie Reekers – Penning.

 3. Dinie 4 februari 2019 om 10:30 - Antwoorden

  Tonnie,
  Wat leuk dat ik je hier aan tref. En ook, wat fijn dat jullie nog steeds samen zijn. Wat zou ik het leuk vinden om jou nog eens te ontmoeten.

Geef een reactie

Terug