Ik pas, dag 2 van 30 alcoholvrije dagen.

/, recepten/Ik pas, dag 2 van 30 alcoholvrije dagen.

De tweede dag alcoholvrij. We aten gisteravond voor de laatste keer met onze zoon Freek, voordat hij weer 4,5 maand gaat varen op een cruise schip. Alle reden om dit met een mooie wijn af te sluiten. Dat is het ook, iedere dag is er een reden om iets af te sluiten met een mooi glas wijn.
Maar we hebben het gehouden bij groene thee en water en genoten van heerlijk eten bij Bankoh

Straks brengen we Freek weg naar het vliegveld maar eerst drinken we een lekkere grote pot zwarte thee met verse thijm uit de tuin en citroen.

Natuurlijk hebben we even voor jullie opgezocht waar thijm allemaal goed voor is, Wij vinden het gewoon heel lekker en zo hebben we geen borrel nodig, voor ons toch wel beetje emotionele afscheid.

Tijm is goed voor:

Tijm werd al door de Romeinen als geneeskrachtig kruid gebruikt tegen reumatiek, verlamming, kolieken en zenuwzwakten. Ook werd het in de oudheid veel toegepast bij hersenziekten. Ook zou tijm positieve werking hebben op de manlijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Het is bloedzuiverend, maagversterkend en griep bestrijdend. Zo activeert tijm ook de thymusklier, die zich achter het hart bevindt.

alcoholvrij recept dag 2 citroen tijm thee
citroen-tijmthee

Recept tijm-citroenthee:

  • zwarte thee wij hebben breakfast losse thee van Twinnings een krachtige thee. Maar een gewone ceylon mag ook.
  • takje thijm
  • halve verse citroen met schil

Zet een pot zwarte thee met kokend water en doe dan de citroen en thijm er in. Dus daar giet je het kokende water niet overheen. Laat de thee 10 minuten trekken en knijp de citroen uit.

Je kunt er een schepje honing of suiker in doen voor de keel of omdat je een zoetekauw bent. Veel plezier

2019-01-03T19:31:04+01:00

Eén reactie

  1. Diny 4 januari 2019 om 16:12 - Antwoorden

    Heerlijk!

Geef een reactie

Terug