Ik pas, dag 3 van 30 alcoholvrije dagen.

//Ik pas, dag 3 van 30 alcoholvrije dagen.
No gin tonic

Man, man, vandaag is het vrijdag, met vrienden samen een borrel drinken. Dat is wat op het programma staat. Spa rood, water, cola, koffie thee.., echt waar het water loopt me niet in de mond. “Niet aanstellen”, zeg ik dapper tegen mijzelf. Alcoholvrij is mijn tijdelijk credo en dus heb ik wat zitten uitproberen om toch een beetje volwassen smaken in het glas te krijgen. Wat pit, een bittertje, een klein zoetje, genoeg zuren voor een goede balans. Een echte wijndrinker houdt nu eenmaal niet van die vieze plak van de gemiddelde frisdrank.

Vorig jaar ben ik ook eens een maand alcoholvrij geweest en toen verveelde ik mezelf zo tijdens de borrels dat ik alle bonbons, zoutjes en ander “snaaigoed” naar binnen werkte. Dat is nu niet de bedoeling.

Mijn drankje voor vandaag moet dus interessant genoeg zijn qua smaak en niet te veel calorieën bevatten. Ik heb het maar No Gin Tonic genoemd. De komkommer proef je goed door in het drankje. De frisheid van de appel met het bittere en klein beetje zoet van de tonic maken het tot een volwassen borreluur drankje.

No Gin Tonic

  • 125 cc tonic
  • 125 cc puur appelsap (Schulp bijvoorbeeld of onze zelfgemaakte)
  • schijfje citroen
  • stukje komkommer
  • ijsblokjes
  • een feestelijk groot wijnglas

De calorieën vergelijker:

  • Glas rode wijn= 150
  • Gin tonic = 168
  • No Gin Tonic= 97

2019-01-06T16:00:00+01:00

Geef een reactie

Terug