Kalkoenen naar buiten, met kerst kalkoen??

//Kalkoenen naar buiten, met kerst kalkoen??

Kalkoen met kerst?

Toen we op de Broksteeg met de tuin startten, was het eerste wat Kees deed volieres bouwen.  Sinds zijn kindertijd, heeft hij bijzondere kippen en fazanten gehouden. Als liefhebberij.

Ik maakte altijd grapjes over zijn serieuze werk om de vogels raszuiver te houden. Beetje nazi-achtig zei ik dan. Maar het ziet er altijd gezellig uit.

Op een dag zei ik; ” Kunnen we geen kalkoenen houden? Die kun je tenminste eten en dan heeft je liefhebberij tenminste nut.”

De kalkoenen deden hun intrede jong en nog lelijk als de nacht. Maar groeide gestaag en werden steeds mooier. Maar ze vlogen ook het hok uit, onze hond Door vond kalkoen wel een fijne afwisseling in het menu en druk als we het hadden met ons werk hadden we de kalkoenhouderij jammerlijk genoeg niet onder controle.

Bij een tweede poging, leek het erg goed te gaan. Maar op een dag waren ze allemaal foetsie. We keken de hond wantrouwig aan, maar waarschijnlijk zijn ze gewoon gestolen.

Nieuwe kalkoenen start

Drie weken geleden kregen we toch weer kalkoenen kriebels. We haalden kalkoenkuikens van een week of drie op onder de lamp in het stro groeiden ze als kool. Nu mogen ze naar buiten. Ze kunnen nog steeds naar de lamp. Maar buiten vinden ze een goed idee. Poseren daar doen ze niet aan, verschuilen achter de buxus dat is het voorlopig.

Het hok is aan alle kanten goed voorzien van gaas en op slot. Zouden we dit jaar nog kalkoen hebben met kerst?

Op de recepten pagina heb ik een makkelijk Indisch recept met kalkoen gezet. Haal deze gewoon bij de poelier, want dan kunnen die van ons groeien en wie weet nieuwe kuikentjes produceren.

   

 

 

2018-03-23T17:41:31+01:00

About the Author:

Uitstapjesspecialist en workshopgever. Hardopdenker.

Geef een reactie

Terug