Kijk, daar loopt de Paashaas! Riep Boris. Samen met zijn oma wandelde hij in de Brobbelbies; een gebied op de Maashorst in Nederland.

Het was jaren geleden dat oma daar had gewandeld. Boris, 6 jaar oud,  had zelfs nog nooit in een bos gewandeld. De Maashorst was onherkenbaar geworden. Een week geleden hadden sterke mensen met bosmaaiers paden gemaakt in het gebied. In 4 jaar tijd waren er geen mensen geweest en het was een ruige oernatuurplek geworden waar wolven en vossen zich regelmatig tegoed deden aan een Wisent kalfje of een Exmoorpony. Er waren allerlei valken, uilen en andere roofvogels die konijnen, muizen en hazen verschalkte. De natuur had zichzelf zijn eigen evenwicht verschaft.

Landen bestonden inmiddels niet meer Nederland was slechts een topografische aanduiding. De meeste regeringsleiders waren overleden en er was een Wereldraad ontstaan.

Er waren vele ernstige pandemieën geweest en de regeringen over de hele wereld sommeerde de mensen thuis te blijven. Het was 5 jaar geleden begonnen in een ver Oosters land. In het begin was er een social-distance,  maar niet veel later mochten mensen niet uit hun huis komen.

De natuur had zichzelf zijn eigen evenwicht verschaft.

Nog wat later werden er door drones maaltijden geleverd. Precies uitgebalanceerd gemaakt in grote eetfabrieken en voor mannen, vrouwen kinderen op lengte en ouderdom. Als een moeder een hapje eten nam van haar partner dan ging er een hoog piepgeluid af. De maaltijden waren electro-gemagnetiseerd en afgestemd op de microchip implantaat die iedereen droeg.

Er zat precies genoeg zink, vitamines mineralen en vezels etc. in wat je nodig had volgens de Wereld Gezondheids Organisatie. Snoepen en onverantwoord drinken was zo onmogelijk gemaakt. De mensen in de Westerse wereld werden allemaal slank hierdoor en in de voormalige hongergebieden was iedereen goed gevoed en gezond geworden.

Online studietijd voor iedereen

De dagen zagen voor bijna alle wereldbewoners hetzelfde uit. ’s Ochtends werd er eerst voor de centrale beeldschermen activatie- en spieroefeningen gedaan en dan volgde een uur meditatie.

Dagelijks was er voor iedereen, van 4 tot 67,5 jaar, 6 dagen per week een verplichte online studietijd. De voormalige zoekmachine Google was overgenomen door de Wereldraad en als uit een algoritme bleek dat iemand was afgeleid van zijn studie dan kreeg deze persoon een waarschuwingsmelding. Na 3 waarschuwingsmeldingen kreeg je, je wekelijkse dessert na het eten niet

Drie keer per week mocht iedereen drie minuten douchen, op bepaalde tijden. Want het water, was extra gefilterd en gekeurd op virussen en schaarser dan ooit. In een bepaald schema mochten mensen buiten een uurtje luchten op veldjes die werden gemaaid door gazonmaaiers. Streng werd gecontroleerd dat niemand te dicht bij elkaar kwam. Aids, hart en vaatziekten, ondervoeding en ongewenste intimiteiten waren dingen uit een ver verleden.

De hele wereld beefde van angst voor de gevolgen van de virussen, ze waren onderling lief en sociaal geworden. Een gedeelte van de bevolking had werk buitenshuis, deze mensen waren immuun gebleken voor de virussen of hadden deze overleefd, iedereen die dit kenmerk had en niet ouder dan 50 was verplicht buitenshuis te werken op de grote tractoren op het land en in de ziekenhuizen bijvoorbeeld. De rest bleef binnen in de huizen, daar waren werkplaatsen ingericht zo kon een familie bijvoorbeeld beeldschermen repareren en een andere familie pottenbakken, kleding produceren etc..

Ze waren onderling lief en sociaal geworden.

De haas keek verbaasd om toen hij de jongensstem hoorde en kwam nieuwsgierig naar het tweetal toe gelopen. Hij dacht wat zijn dit voor vreemde wezens? Deze soort had hij nog nooit gezien en hij snuffelde aan de hand van Boris, die niet goed wist wat hij moest doen. Hij herkende de haas van plaatjes die hij rond Pasen altijd zag. Oma waarom heeft deze haas geen Paaseieren vroeg Boris?

Dit jaar mochten we nog zelf weten of we een luchtje gingen scheppen en hebben we heerlijk kunnen koken waar we zelf zin in hadden.