Koningsdag is Woningsdag survival

//Koningsdag is Woningsdag survival


Geen rommelmarkt, geen muziek op straat en geen optocht met versierde fietsen. Hoe kom je deze feestdag door?

Ik ga normaal iedere dag een stuk fietsen, met de app van route.nl maak ik rondjes die niet door de bekende spotlights van de natuur gaan, om drukte te ontwijken. Per tocht kom ik maar een handje vol mensen tegen die net als ik afstand houden. Binnenkort schrijf ik een blog over een coronafietsuitstapje. (mooi scrabblewoord 🙂  )In weekeinden en feestdagen ga ik alleen een rondje fietsen met onze Door (de hond), omdat het dan vaak te druk is.

 

Met Koningsdag dan blijven we thuis, net als bijna alle Nederlanders vieren we dit jaar Woningsdag. We beginnen voor de PC een activatie. Wat dacht je van deze? Op muziek van de lievelings DJ van het koningspaar.

Kees en ik hebben op de boerderij altijd genoeg werk te doen, maar deze feestdag laten we niet voorbij gaan en daarom kijken we TV met een zelfgemaakte Oranje kruidenlikeur en wortel-sinaasappeltaart. Hier het jeugdjournaal met een uitleg van de Woningsdag en het programma.

Woningsdagquiz

We hebben voor jullie een kleine Woningsdagquiz gemaakt en zijn nieuwsgierig wie wat goed heeft. Stuur een mailtje als je mee wilt doen. We starten om 10.00 uur. Uiteraard kun je een prijs winnen: een mand met lekkere dingen uit onze kast zoals jam, sap, chutney, Limodina, kruidenthee en walnoten.

 

Om 16.00 uur trekken we een bijzondere fles wijn open en toasten we met heel Nederland op onze Koning we snoepen van oranje snackpaprikaatjes gevuld met kruiden en kaas

Dan hebben we een klein kopje oranje pompoensoep met spekjes.

Gevolgd door een blauwe hap. Hoe Hollands is dat?  Voor degene die niet weten wat blauwe hap betekent hier de uitleg

Nasi, ketjap boontjes, hete eieren en babi ketjap. (Kees is marinier is geweest, vandaar deze voorliefde)

Als we zijn “uitgebuikt” nemen we nog pure chocolade sinaasappeltruffels met een restje likeur.

Ondertussen luisteren we naar radio 538 want die hebben een Wonings-special en we kletsen waarschijnlijk over vroeger want nieuws hebben we bijna niet en bedenken we dat we een goed leven hebben.

Wil je ons woningsdagsurvival meemaken?

Alle genoemde gerechten zie onderstaand hebben we als pakket samengesteld om te bestellen zodat jullie net als wij een Oranje feestje kunnen vieren.

Woningsdagsurvivalpakket € 20,00
  • Oranje vlaggetje en slinger
  • Oranje kruidenlikeur
  • Wortel sinaasappeltaart
  • Snack paprikaatjes gevuld met kruiden en kaas
  • Pompoensoep met spekjes
  • Blauwe hap: Nassie, ketjap-boontjes, hete eieren, babi ketjap
  • Pure sinaasappeltruffel

Op de dag zelf ophalen op de tijd die jij wilt na 9.30 uur. Bekijk hier de maaltijden voor thuis die we ook hebben. Even appen of bellen op 0646291732 om te bestellen voor 26 april 12.00 uur

In een straal van 5 km brengen we het pakket gratis naar je toe. Bij 6 km kost het € 4,00 en per km meer een eurootje extra.

dag 9 alcoholvrijWij zeggen Santé dat is het belangrijkste voor nu en een mooie Woningsdag 2020

2020-06-25T14:40:47+02:00
Terug