Kookworkshops zijn leuk

kookworkshops zijn leuk

‘Ja, ja’, denk je nu natuurlijk ‘Dinie preekt voor eigen parochie.’ Kookworkshops zijn leuk, natuurlijk is dat ook zo, want we zien al jarenlang wekelijks groepen met blije gezichten bezig. Ook krijgen we al jarenlang bedankjes en komen de mensen al jarenlang steeds terug naar onze kookworkshops.

Het gebeurt dan ook keer op keer; een gedeelte van de groep houdt van koken en doet dat vaak, zit zelfs bij een kookclub. Een ander gedeelte van de groep kookt iedere dag snel omdat het moet, maar niet omdat het leuk is. Dan zijn er nog bij die niet eens water kunnen koken.

Zo werkt dat bij groepsuitjes

De eerste die we helpen zijn de ‘niks-kunners’, dat is eigenlijk het makkelijkst, deze groep doet precies wat je zegt. Als ze klaar zijn, dan zijn ze trots dat ze iets gemaakt hebben.

De fanatieke kokers laten we eerst even gaan, dus gaan we aan de gang met de ‘moeten’ kokers. We laten ze wat efficiënte trucjes zien en vertellen hoe ze thuis iets kunnen maken en dat meerdere keren kunnen gebruiken. Je ziet ze ‘ontdooien’ en aan het werk gaan. Daarna moeten we alle zeilen bijzetten. Want de alles-kunners denken hun gerecht te kunnen ‘verbeteren’ en zou je zomaar in alle sausjes dezelfde smaak kunnen krijgen bij deze fanatiekelingen.

Gelukkig is er halverwege weer een drankje en tijd om wat rond te kijken. Er wordt geholpen bij degene die meer werk hadden.

Hoe we het doen? Een kookworkshop begeleiden?

kookworkshops zijn leukDat weten we zelf volgens mij niet eens. Maar als iedereen aan tafel zit, dan zien de gerechten er top uit en is alles lekker. Gewoon een kwestie van kijken waar we onze kookworkshoppers kunnen begeleiden. Zodat ze zichzelf prettig voelen. Aan het einde van de workshop is er de gezamenlijke trots van de groep en bij het weggaan de complimenten naar ons en elkaar. Ja dat maakt een kookworkshop leuk.

Kookworkshops zijn leuk

Dachten jullie in deze blog iets waardevols te lezen? Wat ik graag mee zou geven, is dat uiteindelijk de hele groep vindt dat ze een leuke workshop hebben gehad. Ben jij een groepsuitje aan het organiseren en twijfel je nog? Wees niet bang dat ze de kookworkshop niet leuk vinden.
Wil je ook een leuke workshop boeken kijk dan eens bij ons aanbod.

bonus uitstapjesspecialist - kooktipAls bonus hieronder een lekker wintergroenten recept voor de kokers:

Witte kool met komijnzaad (Klaar in 10 minuten inclusief snijden)
  • Witte kool in fijne stukken snijden.
  • Smoren met een klein beetje boter en scheutje slagroom en een lepeltje komijnzaad.
  • Laat het niet te gaar worden, eet smakelijk

 

2018-03-23T17:39:21+01:00

Geef een reactie

Terug