Maar het gebeurt keer op keer; een gedeelte van de groep houdt van koken en doet dat vaak, zit zelfs bij een kookclub. Een ander gedeelte van de groep kookt iedere dag snel omdat het moet, maar niet omdat het leuk is. Dan zijn er ook nog mensen bij die niet eens water kunnen koken…
Zo werkt dat bij groepsuitjes!

De eerste die we helpen zijn de ‘nikskunners’. Dat is eigenlijk het makkelijkst want deze groep doet precies wat je zegt. Als deze mensen klaar zijn, dan zijn ze trots dat ze iets gemaakt hebben.

De fanatieke kokers laten we eerst even gaan, dus gaan we aan de gang met de ‘moeten-kokers’. We laten ze wat efficiënte trucjes zien en vertellen hoe ze thuis iets kunnen maken en dat meerdere keren kunnen gebruiken. Je ziet ze ‘ontdooien’ en aan het werk gaan. Daarna moeten we alle zeilen bijzetten. Want de alleskunners denken hun gerecht te kunnen ‘verbeteren’ en je zou bij deze fanatiekelingen zomaar in alle sausjes dezelfde smaak kunnen krijgen! Gelukkig is er halverwege weer een drankje en tijd om wat rond te kijken.

kookworkshops zijn leuk

Als iedereen aan tafel zit, dan zien de gerechten er top uit en is alles lekker. Gewoon een kwestie van kijken waar we onze kookworkshoppers kunnen begeleiden, zodat ze zichzelf prettig voelen. Aan het einde van de workshop is er de gezamenlijke trots van de groep en bij het weggaan de complimenten naar ons en elkaar. Ja, dat maakt een kookworkshop leuk.

Ben jij een groepsuitje aan het organiseren en twijfel je nog? Wees niet bang dat mensen de kookworkshop niet leuk vinden. Wil je ook een leuke workshop boeken? Kijk dan eens bij ons aanbod.