Veel gestelde vragen over de kookworkshops?
Heeft u nog vragen of advies nodig na dit gelezen te hebben? Bel ons gerust we organiseren graag uw kookworkshop. 06-46291732

We zijn met minder personen dan op de site staat aangegeven, kunnen we dan toch de kookworkshop boeken?

Ja u kunt altijd met minder mensen boeken, u betaalt dan 50% van de kosten van het aantal deelnemers dat ontbreekt voor het aantal personen dat op de site staat.

 

We zijn maar met 2 personen, kunnen we dan bij een andere groep aansluiten?

Nee, dat kan niet, de groepen hebben exclusief geboekt en worden dus niet met andere groepen gemengd. Op de agenda staan wel workshops waar u zelfs alleen kunt boeken, verder is er hiervoor de kookclinic exclusief.

 

Hoe gaat het met de taakverdeling? Moeten we die zelf maken?

U hoeft niets zelf te regelen, wij maken lootjes waarop de taken staan. Dit heeft voor u als voordeel dat de groep gemengd wordt en elkaar beter leert kennen en het lot beslist dat misschien iemand iets moet doen dat minder populair is.

Moeten we een schort meenemen?

Dat is niet nodig. Wij hebben voor u schorten in bruikleen, u kunt evt. ook schorten bestellen met uw logo erop geborduurd

Er zijn veel mensen in onze groep die niet kunnen koken, kunnen die mee doen?

Iedereen kan meedoen Wij begeleiden juist daar de mensen waar ze van zien dat het niet helemaal goed gaat. Het zal niet de eerste keer zijn dat een nieuwe hobby ontstaat.

Zwanger, vegetarisch, geloofsovertuiging, diëten, allergieën?

Dit is geen enkel probleem, echte intoleranties willen we graag van te voren weten, de rest van de gangbare eetgewoonten kunnen ter plekke met de kok gecommuniceerd worden. Immers u maakt alles zelf klaar, dus aanpassen is geen enkel probleem.

Waarom moet er worden vooruitbetaald?

Net als bij reizen is er voor u een unieke plek gereserveerd en koks ingedeeld die u moeten begeleiden. Hierdoor kunnen er op die tijd geen andere boekingen worden aangenomen. Om zekerheid te hebben dat u werkelijk komt vragen we u deze betaling, ook bij onverwachte zaken zoals overlijden, kunnen we helaas geen uitzondering maken. Wel kunt u een verzekering nemen voor dit risico. deze link

Krijgen we de recepten?

We mailen u na afloop een inlog voor de recepten.

Hoeveel personen kan een groep zijn?

Kookworkshops zijn vanaf minimaal 8 á 10 tot 70 personen.
Groepsreserveringen voor een kookworkshop worden niet gemengd u heeft exclusief de kok tijdens uw les. 

Hoe lang duurt een kookworkshop?

Kookworkshops durn gemiddeld 2 uur en dan is er nog de diner tijd. van 2,5 uur bij meer gangen reken je een half uur per gang


Wat kost het?

Prijzen staan aangegeven bij iedere workshop deze zijn exclusief drank en incl. B.T.W.

 

Hoe gaat een kookworkshop met een grote groep?

Hieronder volgt een beschrijving van de kookworkshop werkwijze bij grote groepen. Hoe kleiner de groep hoe minder randverschijnselen tijdens een kookworkshop.

 

Na het gezellige Brabantse ontvangst wordt door middel van loting aan iedereen een taak toebedeeld.

Tijdens de kookworkshop is er gelegenheid voor iedereen om bij de anderen te kijken wat zij aan het doen zijn.

Bij grote groepen voor een kookworkshop gaat tot ca 35 personen in de keuken aan het werk. Een andere groep houdt zich bezig met het dekken van de tafels, maar ook met de bloemdecoraties, menukaartjes en tafelschikking. Bij een zeer grote groep wordt in het atelier gewerkt aan nog extra bonbons en koekjes voor bij de koffie na afloop.

Dan is er nog de verzorging: buffetdienst, want niemand mag iets tekort komen tijdens de kookworkshop. De drank en glazen staan klaar, opschrijfboekje en beginnen maar.  Bovendien is er nog het verslaggevingteam: journalist en fotograaf. Zij leggen alle ludieke momenten tijdens de kookworkshop vast en schrijven een serieus of hilarisch verslag over de kookworkshop voor uw personeelskrant.

Na de kookworkshop aan tafel openbaart zich een geweldig diner, met opmerkingen van goh? Heb jij dat gemaakt, hoe dan? Bij grote groepen serveren we het hoofdgerecht in buffetvorm. Met vis, vlees en vegetarische gerechten. Dit bevordert de informele sfeer maar ook is er dan voor ieder wat wils. Aan het einde van de kookworkshop met aansluitend het diner zit iedereen voldaan aan de koffie, met door de groep zelf gemaakte bonbons. Genietend wordt dan teruggekeken op de leuke momenten van de kookworkshop.

Als wij u waren boekten we onmiddellijk deze kookworkshop in het Brabantse land op de Broksteeg in Schaijk.