Oerlekker met lam

/Oerlekker met lam
Oerlekker met lam 2019-01-29T15:38:08+01:00

OERlekker met lamIn dit arrangement komen boer en bord letterlijk bij elkaar. Op bezoek bij de schaapskudde van boer Jans betekent een zoektocht naar daar waar ze op dat moment op het werk zijn. Een uitgebreide uitleg over het belang van begrazingen voor de natuur en een indrukwekkende performance van de bordercollies die zorgen dat de schapen naar het volgende terrein gaan waar ze verder kunnen met hun natuurverzorgingswerk.

Na een korte autorit komen we aan bij Logische kookboerderij de Broksteeg waar we met een cocktail gemaakt van het eigen fruit en de kruiden bij de haard of op het terras even tot rust komen. Alleen duurt deze rust niet lang. Want Kookboer Kees gaat met jullie een lekker drie gangen menu maken van het lamsvlees van Jans. We gebruiken de grondoven en houtskoolgrill voor oerpure smaken. Een lekker toetje wordt gemaakt van de melk van boer Bens. Lekkere wijnen, een pilsje, zelfgemaakte sappen en limonades zijn ruimschoots voorradig. Een zelfgemaakte bonbon bij de koffie of kruidenthee maakt het geheel af.

(voor mensen die dit niet willen hebben we een vegetarisch menu of varkensvlees van onze eigen Porgie en Bess)

Hoelang duurt dat en wat kost, Oerlekker met lam?

Duur 8:00 Prijs € 63,67

Reserveren

Zo ziet het programma OERlekker met lam eruit.

VanTotActiviteit
10:0012:30Schapendrijven met boer Jans. Bevlogen vertellen zij wat ze samen met hun bordercollies bewerkstelligen en demonstreren ze het hoeden van hun prachtige kudde, vertellen over het paren, scheren en lammeren.
12:4518:00Onbeperkt zelfgemaakte limonade en sappen, frisdrank, pils, wijn, koffie en Broksteeg kruidenthee's.
12:4513:30Met een kleurrijke cocktail van Broksteeg kruiden en fruit maken we kennis met de Broksteegtuin Er wordt verteld over wat groeit in de eetbare natuur en (on) kruid in de tuin.
13:3015:30Kookboer Kees neemt je mee in zijn smaakwereld. Met OERoude technieken houtskool gril en grondoven de kruiden uit eigen Broksteegtuin, Groentes die we vinden of kopen in de buurt. Dit zijn de maatjes voor het natuurvlees van Boer Jans als toetje een dessert met melk van Boer Bens. Wat je dichtbij haalt is het lekkerst. Drie gangen menu
15:3018:00Genieten van de zelfgemaakte maaltijd in het atelier van de Broksteeg
Terug