Ben jij de onzekere organisator?

Regelmatig horen we dat mensen eerst willen overleggen met de achterban. De mensen die bang zijn dat wat zijzelf leuk vinden, dat dat juist door anderen niet leuk gevonden wordt.  Dus jij krijgt de opdracht om een bijeenkomst te organiseren. De anderen zijn blij dat ze het niet zelf hoeven te doen. Jij ontdekt een workshop die je echt leuk lijkt om te doen en dan ga je dus de mening vragen aan de anderen die het helemaal niet organiseren.

Iedereen kijkt op een andere manier tegen activiteiten aan. Vraag jij aan je collega of zus die alleen maar geïnteresseerd zijn in sporten of ze een creatieve workshop willen doen, dan zullen ze jou waarschijnlijk zeggen dat ze liever iets anders willen organiseren. Maar ja; deze mensen hebben waarschijnlijk nog nooit iets creatiefs gedaan want daar zijn ze niet mee bezig…
Andersom is dat net zo. Je inactieve collega, waarvan je weet dat zijn enige hobby’s Netflixen en gamen zijn, zul je niet snel warm krijgen voor een fietstocht met onderweg een schilderworkshop. Maar als deze gast eenmaal bezig is, zul je merken dat hij van geen ophouden weet en super enthousiast meedoet.

TIPS voor de onzekere organisator

onzekere organisator

Onzeker of dat het regent of de zon schijnt? Weg met de onzekere organisator.

  • Zorg wel dat een bepaalde activiteit niet te lang duurt. Twee maximaal drie uur en de laatste met een pauze erin
  • Zorg voor afwisseling in je programma
  • Zorg voor rust momenten in je programma
  • Trek je niets aan van de mening van een ander
  • Ga op de locatie zelf kijken en praten om te ondervinden of het voor jou goed voelt
  • Ga vooral niet, om heel veel verschillende, meningen vragen
  • Misschien regent het, of is het te koud, of te warm dus organiseer ik het maar niet. Het regent maar 7 procent van de tijd in Nederland en daar zit de nacht bij inbegrepen. Op temperatuur kun je jezelf kleden. Niet aan denken dus..