Onzekere organisator, hoopt dat ze het leuk vinden…

/, zakelijke bijeenkomsten/Onzekere organisator, hoopt dat ze het leuk vinden…
onzekere organisator

Onzeker of dat het regent of de zon schijnt? Weg met de onzekere organisator.

Ben jij de onzekere organisator?

Regelmatig horen we dat mensen eerst willen overleggen met de achterban. De mensen die bang zijn dat wat zijzelf leuk vinden, dat  juist, dat dan niet leuk gevonden wordt. Die wolken illustreren wat ons betreft allerlei organisatoren, de een ziet er mogelijk

Volg je het nog?

Dus jij krijgt de opdracht om een bijeenkomst te organiseren. De anderen zijn blij dat ze het niet zelf hoeven te doen. Jij ontdekt een workshop die je echt leuk lijkt om te doen en dan ga je dus de mening vragen aan de anderen die het helemaal niet organiseren.

Onzeker bij het organiseren, omdat.

Iedereen kijkt op een andere manier tegen activiteiten aan en vraag jij aan je collega of zus die alleen maar geïnteresseerd is in sporten of ze een creatieve workshop willen doen dan zal ze jou waarschijnlijk zeggen dat ze liever iets anders willen organiseren. Maar ja deze mensen hebben waarschijnlijk nog nooit iets creatiefs gedaan want daar zijn ze niet mee bezig.

Andersom is dat net zo. Je inactieve collega waarvan je weet dat zijn enige hobbies Netflixen en gamen zijn zul je niet snel warm krijgen voor een fietstocht met onderweg een schilderworkshop. Maar als deze “gast” eenmaal bezig is zul je merken dat hij van geen ophouden weet en super enthousiast mee doet.

ONZEKERE ORGANISATOR, WEG ERMEE
Hoe kan dat nou denk jij nu.. Of denk je dat niet?

Nou heel simpel. Hieraan ligt het bekende spreekwoord “Onbekend maakt onbemind” aan ten grondslag. Vaak zijn de nee zeggers bang dat ze het niet kunnen, of bang dat het te zwaar is, of bang dat ze voor “schut” staan omdat ze geen talent hebben. Maar als er iets wordt voorgeschoteld voor de hele groep dan zullen ze in de vaart van het enthousiasme van anderen gewoon mee doen.

Bij ons hebben we al vaker gemerkt dat ze dit thuis ook wel willen gaan doen..

TIPS voor de onzekere organisator

  • Zorg wel dat een bepaalde activiteit niet te lang duurt. Twee maximaal drie uur en de laatste met een pauze erin.
  • Zorg voor afwisseling in je programma.
  • Zorg voor rust momenten in je programma.
  • Trek je niets aan van de mening van een ander.
  • Ga op de locatie zelf kijken en praten om te ondervinden of het voor jou goed voelt.
  • Ga vooral niet, om heel veel verschillende, meningen vragen.
  • Misschien regent het, of is het te koud, of te warm dus organiseer ik het niet. Het regent maar 7 % van de tijd in Nederland en daar zit de nacht bij inbegrepen. Op temperatuur kun je, jezelf kleden. Niet aan denken dus..

 

Hier twee beproefde arrangementen, die echt iedereen leuk zal vinden ook al denk jij van niet.

Boerderij boodschappen kooktocht op de Maashorst

 

2018-03-23T17:40:23+01:00

Geef een reactie

Terug