Loading...

Recepten

Recepten 2019-02-12T11:54:05+02:00

Heb je een kook, chocolade of drankworkshop gevolgd?
Dan vind je in dit hoofdstuk de recepten, met het opgegeven wachtwoord krijg je toegang.

Vond je de workshop gezellig, lekker of leerzaam dan vinden we het leuk als je een reactie achter laat op facebook

 

Recepten in de bonus :

Gewoon omdat we van koken houden en dat graag delen. Kom af en toe kijken of er iets anders staat?

Wil je de recepten zien boek dan een leuke kook- chocolade of drankworkshop 🙂

Schaijk is Moesland met carnaval daarom hier 3 lekkere boerenkool recepten Alaaf en veel plezier.

Boerenkoolsmoothie

Dit is een goed recept voor na de carnaval of ’s ochtends voor je op pad gaar. Het zit boordevol vitamines en antioxidanten. Zo kom je gezonder de carnaval door.
recept (voor twee glazen)

  • 1 stronk boerenkool fijn gesneden
  • 1 grote banaan
  • 100 gram verse annanas
  • blaadjes verse basilicum
  • evt water om te verdunnen

Doe alles in de blender en schenk het in een glas en smullen maar.

Pittige boerenkoolquiche

De quiche is ideaal om van te voren te maken en als je thuiskomt nog even in de oven te zetten. Zo heb je snel een voedzame en groentenrijke, dus gezonde hap, naar binnen gewerkt. Je kunt hem vegetarisch eten zoals wij doen, maar meatlovers versieren de taart met plakjes rookworst.

  • 5 plakjes diepvries taartdeeg
  • 150 gram fijngesneden boerenkool
  • 1 grote fijn gesnipperde ui
  • 3 geklutste eieren
  • 2 dl slagroom of kookroom
  • stukje fijngesneden gember
  • lepel sambal
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout naar smaak
  • boter of olie om de vorm mee in te smeren
  1. Vet de springvorm in en bekleed hem met plakjes deeg.
  2. Fruit de ui met degember sambal en kerrie
  3. Voeg de boerenkool toe en laat deze slinken
  4. Mix in een aparte kom de eieren en room met een beetje zout
  5. Doe de boerenkool mix in de springvorm (de meatlovers leggen de rookworst erop) en begiet hem met de eiermix
  6. Gaar het geheel een half uur in een voorverwarmde oven van 200 graden

Pittige boerenkoolsoep

Soep is altijd lekker en super makkelijk. Deze soep is super voedzaam want we hebben er bonen ingedaan. Zo kun je met een goede bodem weer goed feest gaan vieren.

  • 2 eetlepels maiskiemolie
  • 100 gram blokjes ontbijtspek of pannecotta
  • 250 gram schoongemaakte fijngesneden boerenkool
  • 2 grote grof genipperde uien
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 spaans pepertje zonder pitjes in stukken gesneden
  • provencaalse kruidenmix of wat verse oregano, thijm en salie, of haal bij ons een potje Broksteegkruidenmix
  • 1 liter kippen of groentenbouillon
  • 1 pot bruine bonen uitgelekt
  1. Bak de spekjes en uitjes met de knoflook, kruiden en peper
  2. Voeg de boerenkool toe en laat deze slinken
  3. Blus het geheel af met de bouillon en kook deze 10 minuten door
  4. Voeg de bonen toe en blend de soep met de staafmixer

Tip een schepje Griekse yoghurt als afwerking is erg lekker

Indische Kalkoen recept bij de blog over onze nieuwe kalkoenen

Kalkoen in gembersaus

Stukken kalkoen goed bruin bakken en insmeren met knoflook.

Saus: bosuitjes met gesneden uien aanzetten met wat Spaanse peper, blussen met kippenbouillon en gembersiroop toevoegen. gladroeren en op smaak brengen met zout. Gebakken stukjes kip toevoegen en in de saus gaar laten worden.

Terug